måndag 16 augusti 2010

Lundquistmästerskapen

I helgen var det åter dags för årets stora sammandrabbning och tveklöst den viktigaste golfhändelsen, Lundquistmästerskapen.

A och O för en golftävling är att ha gott om tid så att man är i harmoni med sig själv när det är dags för utslag. Därför såg vi till att åka tidigt och vara på plats tidigt tack vare en säker körning av undertecknad som hade hand om både kartläsning samt styrandet och gasandet. Redan 40 minuter innan sagd tid stod vi i Åmmeberg och den golfbana som där ligger vackert belägen vid vattnet.

Väl där tog vi det lugnt, köpte poletter till driving rangen, tittade på en ödla som övade utslag och bara andades in atmosfären.




Ödlan fick även några av våra chokladpraliner som låg i bilen, vilket han och hans vänner blev väldigt glada över.

Här någonstans ringde tävlingens ordförande och frågade hur det gick, varvid deklarerade vår tidiga ankomst. Fick uppgift att de parkerat längst bort på parkeringen så vi sträckte på oss och tittade på de fyra rader av bilar som stod framför oss utan resultat.

Visade sig att det var Omberg och inte Åmmeberg. En stavelse och några bokstäver, småsaker kan tyckas men i realiteten innebär de små sakerna ca 9 mil.

Loppet var dock inte helt kört, visade sig att vi hade 1,5 timmar på oss innan vi skulle slå ut. Så det var bara å gasa.


De var lite tryckt stämningen i bilen kan vi säga.

Jag är inte helt bevandrad i den internationella politiken men om det är det här man menar med "tyst diplomati" så förstår jag inte varför man kritiserar Bildt i fallet Davit Isaak. Det är jäkligt otäckt ska ni veta.


Med korrekt stavning


Vi han, tullade in på två hjul med fem minuters marginal. Tävlingsledningen hade fått lite kalla fötter och omplacerat oss till boll två.

Han få en bild av första bollen men dock inga provslag på drivning rangen trots fickan full av poletter, till fel bana visserligen men. Detta kostade oss nog några slag att vi inte han värma upp.


Sen bar det iväg ut på banan.







och så en liten Lauders.


Evy mycket nöjd över ett slag.


Dags för re-laude





Rundan gick så där. Hade lite problem med koncentrationen då vi var förföljda av ett gäng människor som pratade något hitte-på-språk som kallades Norrköpingsdialekt. Inte helt enkelt att spela då.


Sen fick även Evy en öl. Ni ser ju själva hur glad hon blev för det.



Prisbordet


Årets vinnare Kjell






"Nu är de efter mig igen"





"Nu kommer de igen, de där Östgötarna, GAH this place freaks me out"


Vinnartal



Sen blev det kortspel på rummet


Oskar visar sin Bling-Bling



Dag två...


skådade vi kor...



Spelade lite golf...


och letade missilnedslag.


Tack alla som var med och gjorde den här helgen att bli så oerhört trevlig som den blev. En av årets få händelser med 100 % skrattgaranti.

Nästa år föreställer jag mig att vi spelar på rätt bana. Är så svårt att mentalt ställa om sig till en ny bana på så kort varsel när man redan har spellinjen klar för sig och har lagt upp taktiken. Tror jag tappade minst 10 slag vilket borde ha räckt för en vinst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar