torsdag 6 januari 2011

Middag på Grand

6/1 @ Cape Town – Villa Cape Adventures

Det mesta har någon gång sitt slut och så även denna resa. Har hela tiden varit glad för de facto att vi är här efter allt strul och att den där missade veckan inte är något att gräma sig över. Skulle nog allt gärna vilja ha den nu i alla fall.

I går var vi till ett riktigt high end-ställe inne i Cape Town, en gammal hangarliknande byggnad nära vattnet som de skottat upp en massa sand framför och skapat en perfekt strandkänsla. Lite som Thaibåten i Stockholm men några hudra gånger bättre. Inramningen, baren på stranden, fantastisk mat, mycket mat jag det är liksom svårt att slå. Inte dyrt heller.

Inga ställen är dyra här relativt Sverige. Kostnaden mellan ingredienser för att laga själv och att gå ut är marginell. Kan bero mycket på den där minimilönen på 8 spänn. Mycket bra då att vi kommer hit och äter lite och hjälper ekonomin. Gillar du mat så är Sydafria grejen, vi har inte ätit något som inte smakat suveränt.


Schysst utsikt va?
Bar längst hangarbyggnadens vägg
Värdparet dricker drinkar.
Leah steker lite på stranden
Entrecote, fyra jäkla cm tjock och serverades med kommentaren "Table Mountain on a plate". Sydafrika kan mycket väl vara det bästa stället för den som vill leva upp till epiteten gourmé och gourmand på en och samma gång.





I dag har vi Beachat lite, tagit det lugnt, går liksom inte att göra något iden här stekheta värmen, fick ställa in Table Mountain och Godahoppsudden. I kväll blir det någon mysig restauran nära oss. Kenneth och Anna har ju privilegiet att bo 50 steg från första restaurangen och sedan ligger de i klasar efter vägen. Bra läge med trevlig omgivning.

På sätt och vis tur att det slutar snart med den här resan. Blir som en bra avslut på bildligt.blogspot.com, jag fick varningstext när jag laddade upp dessa bilder att nu får det vara nog, jag har tydligen slagit i taget för bloggers kapacitet, eller i alla fall vad de delar ut kostnadsfritt.  Bara att betala då, jo men problembet är att med nytt efternamn måste det bli nytt konto och med nytt konto så blir det ny blogg. Allt följer liksom med epostadressen. 

Synd på en så underbart finurlig och beskrivande adress. Får se vad den nya ska heta. Några idéer? Är även öppen för alternativa bloggar som är enkla att använda och lämpade för att visa bilder med lite text.

Hur som helst. Nu är det dags att vrida det sista ut det här med Sydafrika. Ses snart på kallare breddgrader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar