tisdag 4 januari 2011

MC-trip med sidovagn

4/1 @ Cape Town – Villa Cape Adventures


Gårdagen vad det nu var för dag blev en liten semesterdag där vi bara tog det lugnt, inte ens en blogg blev det. Vi roade oss istället med att häng i två olika botaniska trädgårdar där vi låg i skuggan och läste en god bok, 90talet.se, och åt lite mellan varven. Därefter skulle vi upp till Table Mountain men fick vända på grund av blåst, kabinbanan stängd.

Vi improviserade istället och åkte till Camp Bay där vi åt bröllopsmiddag där vi lyxade med värsta skaldjurstallriken med solnedgången som enda närvarande. Magiskt och vi blev magiskt mätta. Utöver detta fick vi lära oss om att man kan trimma en taxameter så att den tickar med en hastighet som går tre gånger fortare än brukligt.

Idag däremot har vi haft en MC-tur på schemat, bröllopspresent från Anna och Kenneth. Det blev en helt obeskrivligt dag som lätt kan räknas in bland de bättre upplevelseaktiviteter jag har varit med om. Vi började med att hämta ut en gammal veteranmotorcykel av tysk-kinesiskt ursprung från Cape Sidecars Adventures. Det vill säga att det i grund och botten är en gammal BMW-krigsfordon som kineserna plockat isär och gjort en kopia av och kallar den något eget.

Därefter åkte vi längst kustremsan genom lite byar för att avsluta med att åka Chapman's Peak drive innan vi vände tillbaka för att upplevelsen en gång till. Vägen är urhuggen längst stupande klippor med havet nedanför. Synerna och dofterna tillsammans med vinden som fläktar ljummet gav en upplevelse som vi kommer aldrig kommer glömma. Om ni kommer hit, gör detta, det är ovärderligt bra.

De 36 gradiga värmebölja som har klamrat sig fast över Cape Town gjorde det till ett perfekt MC-väder. Skinnjackan klibbade förvisso liten är man stod stilla men det ska man ju göra så lite som möjligt.


 Hyfsad Seafood platter for two!
I solnedgången med Lions Head i bakgrunden från gårdagens relaxardag


 Ett gäng BMW-kopior

 Började med lite LA-feeling när vi cruisade längs Camps Bay
 Sedan for vi ut på mer öppna vägar med havet vid vår sida och vinden samt doften av hav som piskade i vårt ansikte.
 Det kändes som vi fick en helhetsupplevelse med Amerikainspirerad jacka och MIG-pilotshjälm på en cool hoj. Hela Top-Gun i ett liksom. Tom Cruise släng dig i väggen.
 En typ av lycka byttes mot en annan, en mer problemlösarlycka fick ta vid när Kenneth gasade till lite för hårt i ett väggupp och den ena fjädringen (till vänter i bild) hoppade ur läge, vred hela däcket ur sitt läge och samtidigt frikopplade kardanaxeln. Kraftöverföringen var lika med noll och hjulet helt låst i sitt läge. Man undrar i sitt stilla sinne om detta är en särskilt lämplig krigshoj när den inte klarar av lite väggupp?

Detta skedde naturligtvis på ett ställe där solen gassade som mest och förstärkte de redan 36 graderna ordentligt. Vi kunde dock lyfta bakdelen och putta in den mot skugga.
 Där tog vi fram ett glatt mekhumör när vi insåg att felet och hur det kunde lösas. Jag skulle här gärna säga att vi fixade det men efter att hammaren och en vårt tycke av övervåld hade används på felande delar så erkände vi oss besegrade av tekniken och ringde efter hjälp.

 Hjälpen lät vänta på sig ett tag och vi hade en dl vatten att dela på på tre. Då av en händelse, som en skänk från ovan kom en högt spelande Monster-maskin och ut hoppade en glad tjej till tonerna av tung hårdrock och frågade om vi ville ha en Moster energidryck. TACK!

Kilen vi hyrt av kom med en ny MC och tog sedan fram en ännu större hammare och brukade än mer våld på vår tidigare MC.
Vi tog oss sedan till trevlig restaurang där vi åt...


 ... och Kenneth pekade ut Chapman's Peak drive som enligt honom var helt fantastik. Något vi redan tyckte den väg vi åkt på levde upp till.
 Evy i en cool MC-jacka som hon blev så förälskad i så vi köpte med den som minne.
 Början av Chapman's Peak drive.

Stor strand och tillika surfställe




 Kenneth pekar ut Lions Head, vårt altare.







 Efter en heldag så poserade Kenneth, Anna och Leah, alla i brillor och attityd.

Det blev en gryming present som vi aldrig kommer att glöma

Några färgglada hus från den muslimska delen av Cape Town på väg tillbaka med cykeln till uthyraren.

Avslutade en fantastisk dag med att Evy lagade till en paradrätt som avnjöts vid poolen med gott vin och en massa småljugande med övriga hotellgäster.

Nu läggdags, i morgon kåkstadstur

Go Natt!




1 kommentar:

  1. Ni ser grymt coola ut i skinnjackorna,bra köp Evy.
    Såg framför mig ett visst ljuddämparbyte på en gammal Golf (som vi gick bet på om jag inte minns helt fel)
    Hälsa alla!

    //Jonas

    SvaraRadera