söndag 14 mars 2010

Snöskottning av tak

I dag hade vi ett kärt återseende med kära Torshälla där vi har arbetat kroppsligt och hårt med att få bort allt snö på sommarstugans tak.


Obligatorisk White trash-klädsel
Viktiga detaljer för att lyckas är:
-Sliten tröja som andas 90-talets mitt.
-Blanda accessoarer som keps OCH solglasögon
-Solglasögonen bör vara inköpta på Statoil, dessa är utrustade med polariodglas och kan därför klassas som lite för fina
-Funktionella skor som är väl använda

- extra plus är godtyckligt patriotattribut som här en Swe-logga. Patriotism i sammanhanget innebär i realiteten att värna om att ingen förändring ska kunna ske. Det var helt enkelt bättre för.


Stugan innan arbetet påbörjats. Mängden snö är till synes ganska liten men ack vad vi bedrog oss. På takets framsida kunde vi konstatera ett snödjup på 50 cm med packad snö och på baksidan hel 70 cm. Väl inne på verandan såg vi att den mittersta takkonstruktionen hängde ner hela 5 cm. Scary!


Evy sliter hårt





Panoramavy från taket



En hygglig hög nedanför, vi har ännu inte klurat ut vems handen tillhör men det som försvinner i snö kommer fram i tö. Om det är någon som saknar en granne eller något så hör av er.


Så fort jag vände ryggen till för att fotografera nejderna så börjar det slöas.


Efter 2 timmars slit hade vi höjt marknivån radikalt.


Risk finns att den här högen finns kvar till midsommar och vi kan erbjuda pulkaåkning som ett komplement till ringdans.



Man får lätt kalla fötter av det här med snöskottning.

Kuriosa:

Blir snö tyngre när den smälter? Detta tvistar den lärde om. Jag och Stefan avhandlade detta under fredagens födelsedagskalas där Stefan lade fram en alldeles fantastisk deduktion som visar på att svaret är JA!

Hur vet vi det. Jo det är enkelt, om man tittar på en sjö under vintern så kan man urskilja flera skikt. Först på den lägre nivån ligger vatten, sedan kommer isen och överst ligger snön. Vi kan alltså här slutleda oss till att snön är lättare än vatten annars skulle den ju ligga längst ner.

Snö som smält är blöt snö innehåller mer vatten än oblöt snö alltså måste den vara tyngre.



, , , , , ,

1 kommentar:

  1. Jesus vad mycket snö. Spara lite till vårkanten så kan vi åka pulka där sen :) Sofie

    SvaraRadera