söndag 5 september 2010

Tjejmilen

Dagen till ära så har Tjejmilen gått av stapeln och Evy har varit fantastiskt duktig och kutat sig igenom denna mil medan jag iakttog den kommers som uppstod runt omkring. Vilken apparat att dra runt och vilken stämning, 28 000 anmälda med bihang sätter sina spår.



Många toaletter


och två köer, känns väldigt svenskt.

En stor folksamling i valdagar drar till sig politiker lika säkert som saft drar till sig getingar en solig sommardag.



Folkpartier genom Birgitta Ohlsson i spetsen meddelade att de kan erbjuda ett feministiskt alternativ.


de hade i alla fall lyckats indoktrinerat en utan rösträtt.



Centern var där och ville erbjuda att RUT säkras om de får din röst.





Socialdemokraterna kan erbjuda hopptorn och lek

(Det skvallrades även om att hela härligheten höll på att gå i stöpet då man hade funnit Boström på morgonen, liggandes på alla fyra i målområdet i ett tappert försök att snårta i sig mållinjen. Vet inte om det är sant, kan vara bara rykten)


Miljöparitet var mer oklara vad de hade för budskap eller om det bara saknades åhörare att delge det till.

Övriga partier lös med sin frånvaro...


... med undantag för det uppbåd som var inom målfållan som såg misstänk likt något som Ohly kan ligga bakom i ett sista försök att visa på att han vill slå följe med Cuba och införa bananrepublik i landet




Nu åter till loppet.


Innan start så tillbad alla en överhet klädda i kroppsåtsmitande svart-oranga kläder som beordrade massan att under rituella former utföra en massa suspekta rörelser i takt till monoton musik. Masspsykos utan dess like.


Se själva



Frödinge ostkaka till alla som kom i mål.


Utan att vara fördomsfull så tror jag att tjejmilen är det enda lopp där man ställer upp ett tält bredvid målfållan och erbjuder rabatterade priser på hudvårdsprodukter. Jag kan ha fel.


Det visade sig vara svårare än vad jag trott att hitta Evy bland 28 000 springande brudar men han i stället med lite celebrity spotting.

Carolina Gynning tog sig också runt


Liksom denna tjej som verkade vara omåttligt populär.



Många människor som passerade under dagen. Missade Evys målgång men hon gjorde ett kanonlopp och är nöjd. Har tydligen redan anmält sig till ytterligare ett lopp nu så det är väl en blodad tand som gett sig till känna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar