måndag 26 juli 2010

En dag i Eskilstuna

När vi slog upp ögonen på söndagen så insåg vi snabbt att det krävdes mycket fantasi för att se något ljus på den himlen vi hade framför oss.

Vi omkulkastade lite planer som vi planerade om.


Första anhalt blev lite White Trash Shoping



Vi åkte sedan till Rademachersmedjorna inne i Eskilstuna där vi vid förra besöket lokaliserade en trevlig restaurang vi ville testa för lunch.



Jernberghska - krog, cafe och festvåning var från grunden en genuin och trevlig upplevelse där vi satt i en gammal och gemytlig miljö och fick avnjuta både husmanskost och service av världsklass.



Ni ser ju själva hur jäkla vacker det är.


En oxfilésauté med syltlök, svamp och potatispure som serverades med en lingon- och blåbärssylt. Yami yami.


Sedan promenerade vi in mot centrum för att se Prince of Persia på bio men hamnade först på Eskilstunas innecafe där vi avnjöt varsin Latte och surfade i våra lurar. Vi är moderna människor.


Jag älskar verkligen min andra hemstad men just bio får en att längta hem lite där THX inte bara är en konstig akronym och där salong för tankarna till minst 150 stolsplatser.



Här inges en känsla av en bakdörrsbiograf vid Reeperbahn med ett mer ekivokt utbud, det är litet, det är lite porrigt och det känns lite mer intimt. Förutom filmens innehåll och den låga snittålderns så var det nog bara avsaknaden av glory holes på toan som skilde.

En riktig salong hade dock inte kunna rädda filmens innehåll som från början är baserat på ett dataspel. Ett dataspel där man ska hoppa runt på väggar och slåss med ondingar och det var i princip vad hela filmen gick ut på.



Sedan åkte vi hem och tände upp en varm brasa, jag bloggade och Evy kollade upp information om adoption som ska bli vårt nya spännande äventyr i livet.


, , , ,

2 kommentarer:

  1. Vilken sjukt härlig och lökig dag! Ser fram emot att få följa er i ert nya spännande äventyr. Mycker kärlek från oss.

    SvaraRadera
  2. Tack för stöd och trevlig kommentar

    SvaraRadera