söndag 16 maj 2010

Strandsgkog Open

Då var man hemma igen efter en fantastiskt trevlig golfhelg där betoningen låg mer på helg än golf för mig. Titeln for iväg till någon annan men vad gör väl det när det varit så trevligt.

Det var länge sedan jag skrattat så mycket som den här helgen.



Evy och Bosse i väntan på samling


Erik går igenom startlistan.


Boll nr 1, Bosse, Evy, Kjell och Lennart


Mästarbollen, Erik, Mästare 09, Inga-Lill och Oskar


Här ser vi Oscar med sin skotska keps och ju längre helgen gick desto mer började karln även att lukta skotskt. Vid hans sida ordförande Erik Strandskog som dagen till ära klätt sig i inte mindre än en keps från Canon.


Samma duo i en något mer tveksam pose.





Naturbilder blev det gott om.

Oscar på sista hålet på väg att bli årets mästare


I sedvanlig ordning så åt vi en fantastiskt god middag.

Förrätt: Anklever

Varmt: Kalventrecoté med rostad potatis

Dessert: Crème brûlée

Oscar blev som sagt årets mästare en titel han tog emot utan att visa minsta tecken på högmod och övriga sällskapet tyckte verkligen att det var jättekul att just han vann.




Vinstpengarna omvandlades snabbt till bubbel

Ytterligare en tradition som ej får ändras på är besöket i den fantastiska whiskykällaren som har vuxet med ytterligare 200 sorter sedan förra året.


Evy och Kjell botaniserar bland de drygt 1300 sorterna.


Jag är lycklig efter att ha smackat på 1 cl Octomore som är världens rökigaste Whisky med en fenolhalt på hela 131 ppm mot det mer normala 30 - 40. Väl spenderade 200 spänn? Japp, det var definitivt inte det godaste, med lite vatten i så var det ok, men är kul att ha smakat.

Till sist ett stort tack till alla som var med och formade denna trevliga helg och framförallt till Erik him self som gjort ett kanonjobb ( som vanligt) med att ordnade allt.

Här kommer lite bonusmaterial i form av en sketch som varit föremål för många skratt och diskussioner under helgen och som är extra aktuell så här i valtider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar