tisdag 28 december 2010

Akvavit


Först GRATTIS SOFIE!!!!


Idag har vi tagit en sista Game Drive med Rupert endast vi två. Blev en kort en där vi hade som mål att spåra upp den stora elefanthannen på 3.5 meter och om sedan tid fanns, ta en båttur ut till havet för att titta på fåglar efter vägen. Allt gick i lås, vi fick se denna gigantiska varelse som fick andan att gå ur en när han tittade upp mot oss och började gå, för att stanna efter några steg och fyra meter kvar för att äta lite mer gräs.

Efter båtutflykten blev det en grundligt frulle och sedan skjuts upp till bilen. Hade då turen att köra förbi en giraffguppering med en liten liten giraffunge på tio dagar. Det var så man blev lite blödig.

Sedan for vi vidare längst vägarna ner mot Cape Town för vår nästa anhalt Plettenberg Bay och det danskägda stället Akvavit som ska bli vårt hem över natten. Åkte igenom ett grått och dramatiskt Sydafrika via första delen av Garden Route. Stora mäktiga bergsknallar som åts upp av de låga molnen för att sedan passera broar över gigantiska raviner på, vet inte i meter, men jäkligt djupa typ flera 100 meter för att dra till med något. Kittlade hur som helst lite när man knallade ut på bron för att fotografera lite.

Väl framme vid Akvavit togs vi emot av världens härligaste par, han danska och hon amerikanska, de hade flyttat hit för två år sedan då deras skapelse Akvavit stod klart. Egendesignat och grymt vackert. Lite skandinaviskt uppblandat med lite Art Deco, rena och snygga linjer, känns helt enkelt Akvavitt. Ska ta en runda med kameran i morgon, hoppas på bättre väder och mer ljus.

Nu blir det lite power nap och sedan middag med stadsprommenad.

Puss och kram på er..

Och det är fan obligatoriskt att säga hej i kommentarerna om ni varit här så jag vet om jag skriver för döva ögon eller inte!

;)

Den stora elefanthannen, tyvärr ville ingen ställa sig bredvid så man får en uppfattning om proportionerna. Men han är sjukt stor.


Lite arty, taget på badrummet.

Inte helt fel läge på den här med flera trevliga "små" hus efter floden
Promenad efter stranden, är hon inte vacker?
Ett väldigt svårregisserat foto, modellen var inte helt kontent med mina instruktioner. Men till slut så!

River Lodge där vi hängde på dagarna
Sjukt sött liten rackare.



Man undrar ju vem som placerat en sovsäck på en av klippavsatserna, i alla fall vad det såg ut att vara.
En tjej som inte har helt lätt till skratt. Var lite scary att stå vid kanten kan jag lova, räcke till trots, när lastbilarna kom farande och hela bron gungade.

Ses i morgon

Nu dusch och sen middag

2 kommentarer:

  1. Tack för gratulationer! Säger hej också, men jag är redan självskriven här...:)
    Vilka fantastiska bilder och fantastiska motiv (speciellt på lyckliga Evy).

    Hela familjen tajkon hälsar från ett iskallt Sälen

    Kram!!! Sofie

    SvaraRadera
  2. Schyssta lejonbilder!!
    Du angående dessa raviner så VET du att man istället för att stå o darra på bron, kan roa sig med att hoppa världens högsta Bungyjump 216m!
    ;-)

    SvaraRadera