torsdag 30 december 2010

Slut på Road Trip Dag 5

30/12 @ Cape Town - Villa Cape Adventures

Hej alla och tack för alla glada tillrop och uppskattade kommentarer på mina bilder och inlägg. Glädjer mig a lot.

Med tanke på de senaste dagarnas nyttomaximerande så känns det som att jag äntligen börjar leva upp till mina hedonistiska ideal. Denna dag har naturligtvis inte varit något undantag. Började med en tidig frukost för att sedan tidigt, kl 10:00, bege oss ut på biltur mot Kapstaden och kompisarna. Vi valde nu bort den välrenommerade Garden Route mot mindre småvägar genom olika vindistrikt så som Villiersdorp, Franschhoek och Stellenbosch.

Jag kan erkänna att jag gav vägarna här lite oförtjänt skit i början av denna trip för de har senaste tiden verkligen låtit oss glida fram genom landskapet. Idag i den kuperade miljö som vi tidigare beskådat vid sidan av vägen. Det har varit slingriga vägar, upp och ner genom dalgångar med vattendrag som passerat revy på sidorna. Efter en och enhalv timmes färd kom vi upp på ett litet högre berg som inte släppte förbi de låga molnen. En mental pånyfödelse när man tränger sig ut genom den sista bergsskrevan ut till friheten och beskådar Franschhoek breda ut sig nedanför.

Vi gled runt i nämnda stad i några timmar, åt gott, tittade på handarbeten, spisade lite kultur genom olika gallerier samt ökade vår egen konstsamling med en handmålat strutsägg.

Efter en generöst tilltagen tid för avslappning på stadens ena pannkakscaféer så bar det iväg den sista vägen in mot Kapstaden och Villa Cape Adventures. På vägen in i staden mötes vi av ett gigantiskt moln som steg efter konturerna av Signal Hill som är beläget mellan havet och Table Mountain. När vi sedan närmade vår slutdestination så visade det sig att den låg rätt nära den utsatta kullen. Med resultatet att när vi klev ur bilen så lät det som vi klev rakt in i en krigzon med alla helikoptrar som passerade ovan våra huvuden för att marinera den brinnande kullen med vatten.

Kenneth var ute och med några gäster på vinprovning så vi hängde lite med Anna och Leah där jag genast satte igång operation indoktrinering. Jag tror hon är för liten för att lära sig frasen ”Micke är bäst” på den tiden vi har men jag kan i alla fall lägga grunderna inför nästa gång vi ses.

Avslutade dagen med en en gigantisk skaldjurstallrik som naturligtvis var superb och toppades av ett fantastiskt sällskap. I morgon är det nyår och nya spektakel att hitta på. Ett gigantisk shoppingcentrum på dagen och sen blir festligheter.

Over and out!





Började morgonen med frukost och sedan promenad i den trädgård som anslöt hotellet


Synd med vädret med tanke på förutsättnignarna
Typiskt landskap och väder som vi färdades i under dagen

Men vid Franschhoek sprack molnen upp och vi kunde åter känna sommarens bris utanför bilen.
Lite smakprov på de slingrande vägarna, hä på väg ner till ovan nämnda stad med molnen i bakgrunden som inte riktigt orkade sig över vilket vi är evigt tacksamma för. Moln må tillföra dramatik till ett landskap men någon måtta får det vara, vi är trots allt på semester.

Jag var minst sagt sugen att köpa ett zebraskinn men det får vänta.


Monument till minne av dem Huguenoterna som kom hit och tillförde vinkulturen i landet.

Lite för området typisk arkitektur


Frappe i väntan på pannkaka.

Det brann lite på Signal Hill, här sett från foten av Table Mountain




Panorama över helheten



Brudarna i grupp
Den här bilden säger mer än tusen ord. Det är alltså far och dotter, Kenneth och Leah


Svårt att inte vara glad med den högen skaldjur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar