onsdag 29 december 2010

Plettenberg Bay Dag 4

29/12 @Plettenberg Bay - Akvavit

Vi har verkligen hittat en liten pärla till boende hos paret Ole och Linda. Ett vackert modernt hus på tre våningar med fem rum för uthyrning och en privat övervåning där ägarna sover och har kontor. I övrigt så delas alla allmänna ytor med alla och till frukost sitter alla vid samma bord och umgås. Mycket socialt och trevligt.

Hela huset andas perfektion och detaljer, till och med frukten i fruktsalladen som serveras till frukost är nerskuren i bitar av perfektion.

I går åt vi en middag på ett ställe en bit utanför stan på landsbygden som med hänsyn till besökarna var ett minst sagt välbesökt och populärt ställe. När väl maten kom in, började med en Springbok Capaccio, var detta förståeligt. Det godaste jag har ätit, började känna mig som Meg Ryan i hennes orgasmscen i "När Harry träffar Sally" mmmmm. Den efterföljande grillade fisken med Teriyaki-sås var inte sämre. Helhetsupplevelsen ger jag 5 kameror.

Att vädret är skit här kan man stå ut med när det kompenseras med allt det andra.


Nice rum...
 ... med nice utsikt, synd på vädret bara.


 ... och här kommer lite insikt.
 Som sagt, de har en känsla för detaljer i inredningen. Gissa vem som gick igång på den här prylen. Evy helt lyrisk, som ett barn när hon fick se ett snöre runt pappersrullen. Får se om detta adopteras till vårt hem :)


 Entré till trevlig landsortsrestaurang

 Akvavit


Vardagsrummet som delas med ägare och gäster. 

Om ni åker hit ta gärna med en flaska Akvavit till den danska ägaren det verkar vara något de saknar. De har inget Systembolaget här i Sydafrika och där med ett ganska torftigt och dyrt utbud på sådant som inte är lokalproducerat.

Nu ska jag duscha, ta en tur på stan och sedan bär det av för en natt i Robertson där vi ska inmundiga lite av deras ädla viner.

2 kommentarer:

  1. Allt ser fantastiskt ut! Saknar dock lite matbilder ;)

    SvaraRadera
  2. Ska försöka bättra mig på den fronten :) Tar med kameran i kväll

    SvaraRadera