måndag 20 december 2010

Kötid

Blidde en heldag på Arlanda och en lång kö som det tog oss dryga 6 timmar för att ta oss fram till den snitslade banan som leder fram kassan. Väl där var det ytterligare ca 3 timmar som väntade. 

Om man frånser att man hellre hade velat vara framme i Kapstaden och att det är ett skit att det inte gick som planerat. Utan ser det för vad det är och försöker göra det bästa av situationen så måste jag säga att det är rätt trevligt att stå på ett sådant här ställe en dag.

Många trevliga människor att prata med som man troligtvis inte skulle dela livsöden med annars. Alla i samma situation och alla lika förstående för omständigheterna. Familjen från sist som till slut fick en biljett, en student från Bulgarien som hade biljett men tyckte det var trevligare att stå i en kö än att stå ensam, en amerikansk familj, en man från England och en massa andra människor.  Vi träffade också en äldre kvinna från Sverige som ej kom iväg till sin son i England över jul men som tyckte att Evy och jag var bland de positivaste hon träffat och gav oss båda en bamsekram innan hon gick. 
  


Efter att ha blivit utsläng från Business Class-kön tillsammans med den äldre kvinnan haffade jag en Katarina som gjorde ett fantastiskt jobb i att gå runt och informera alla i kön. Ge dem vatten, ordna stolar till dem som behövde och allt som kan tänkas för att det under omständigheterna skulle bli så bra som möjligt. Hon lyssnade till vår situation, gick iväg i 30-40 minuter för att sedan komma tillbaka med biljetter till ett direktflyg den 24 december till Johannesburg. Vi fick också matkuponger och information om hur vi ska få tillbaka för våra utlägg som vi haft. 

Katarina tillsammans med den stab som hjälpte henne bakom kulisserna ska ha en stor eloge för det fantastiska jobb som de gjorde oss och alla andra.

Vi sparade minst tre timmars köande tack vare henne och vi var inte de enda som hjälptes av denna vardagshjälte. Jag såg flera som lämnade kön efter att de pratat med henne.


Rolig anekdot, den äldre kvinnan som trängde sig före hela kön tillsammans med mig genom att råka  välja Business Class-kön medan Evy vaktade väskorna. Hon tyckte det var dumt att den där killen i uniform kom precis då. Så när han väl gått sin väg trängde hon sig före alla igen och lyckades. Respekt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar